Gode råd om GPS

 
18-01-2011
Gode bilråd

Men hvad skal man kigge efter, når man skal have en GPS?

1) Sørg for at få en størrelse skærm, hvor du kan se hvad der sker. Opløsningen på skærmen er også vigtig for at du kan se hvad der sker. Sørg for at du ser skærmen tændt før du køber.

2) Vær opmærksom på hvor opdateret kortene er. Det er dyrt at opdatere kort, så hvis kortende er meget gamle så vælg en anden GPS.

3) Har du brug for TMC. TMC betyder Traffic Message Channel og er den teknologi, som man bruger i flere europæiske lande til at sende besked om trafikken ud til moderne GPS'er. Det betyder, at GPS'en automatisk får besked, eksempelvis hvis der er lange køer på Autobahn'en og så lægger den en ny rute. Det er godt at have i især Tyskland, men kan ikke bruges til så meget i Danmark i nu. Som så meget andet, så er det en service du betaler for. Så hvis du ikke har brug for den service, så køb en GPS uden TMC.

4) Køb ikke mere end du har behov for. Hvis du kun skal køre rundt i Danmark, så behøver du ikke købe kort over hele Europa med. På den anden side, så er det også dyrt at opdatere kortene senere. Så hvis du påtænker at tage syd for grænsen på et tidspunkt, så køb en Europa-udgave allerede nu.

5) Hvis du har en smartphone, så undersøg om den ikke kan bruges, der er ingen grund til at have alt for mange dimser. De nyeste smartphone er faktisk meget god GPS´er også, og med dem får du hele tiden opdaterede kort.

 
 
Find information om: biler alt om guiden guide bil auto
(Hovedkategori: Gode bilråd)